Välkommen till Idre, Särna, Grövelsjön!

Hem Info Fiske Sommar Vinter Dagboken Fjällvandra

Några dagars  jakt under hösten

bjornjagare_med_byte.jpgDet blev händelserikt första älgjaktsdagen. Vi skulle åka runt till vår södra gräns och stötte på vägen in på grannlaget som hade fått upp björn på fötterna. Vi fick frågan om vi ville hjälpa till att posta längs vägen tills de var klara så det gjorde vi. Spännande onekligen när man vet att det är björn på G. Vi hann inte stå mer än en kvart kanske innan det small en bit bort. En hanne på ca 200 kg var skjuten inne i en contortaplantering ett par hundra meter in från vändplatsen där vi tänkt parkera från början.

bjornram.jpg                     Imponerande uppsättning klor. Trampdynan ca 13 cm bred enligt mätning på plats om jag minns rätt.

mot_flaskbiten.jpgBjörnen ivägforslad och lugnet lade sig åter över nejden. Jag, Pelle E. Tomas och Tundra gick iväg upp mot fjället och det vi kallar "Fläskbiten". Kjell stannade och passade lite längre ner.

bjornruka.jpgHär uppe hade det också vistats björn. Mycket blåbär i fjällsluttningen detta år så den hade haft gott om mat.

vy_mot_stadjan-2.jpgVi närmar oss dagens mål. Pelle postar uppe på fjället. Vi andra ska försöka trycka upp ev. älg inne i grantappen vi kallar Fläskbiten dit. Städjan skymtar borta i horisonten.

ovre_delen_av_flaskbiten.jpgOm allt gått som vi tänkt skulle det ha dykt upp älg här bland granarna nedanför Pelle. Det gjorde det nu inte denna dag. Vi fikade en stund i solskenet denna varma dag innan vi traskade hemåt.

hemat.jpgKjell tog bilen hem. Vi andra vandrade hemåt i sakta mak och passade på att titta till några mindre välbesökta pass på vägen.

kalv_pelle_janne.jpg

I oktober fällde vi en kalv en av de dagar jag hade möjlighet att vara med på jakt.

Jag, Pelle F. och Janne hämtade hem den.

kaffekokning-2.jpgEn fin jakthöst var det vädermässigt de dagar jag var med. Kalas att kunna sitta med en kåsa kokkaffe och vänta på älg och samtidigt höra hundskall klinga i skogen.

Tillbaka till toppen