Välkommen till Idre, Särna, Grövelsjön!

Hem Info Fiske Sommar Vinter Dagboken Fjällvandra

Juli månad förflöt varm och torr.

Jag uppfattade inte juni som speciellt blöt heller men det kom ändå 120 mm regn. I juli fick vi ihop ca 50 varav ungefär hälften sista dygnet, dessutom var det rejält varmt periodvis. Lite "minnesanteckningar" från juli nedan.

fiske_m_kjella_storan_idre.jpg

5:e juli. Kjella på besök. Vi fiskar, utan något nämnbart resultat, några timmar i Storån.

algko_med_kalvar.jpg

Lite senare på kvällen stöter jag på älgko med två kalvar. Jag kan observera en stund på ganska nära håll när de betar av de godsaker som finns vid ån. Efter en stund anar kon att något är i görningen och förflyttar sig över ån och bort från mig.

Jag stöter på den här familjen flera gånger under resten av sommaren. Kör med mopeden nästan på kon på väg hem från jobbet en dag! De visar sig inne på golfbanan ett flertal gånger också.

bottenmetespo.jpg

6:e juli. Lite mer resultatlöst fiske. Ingen större fiskelycka i juli...

jobbar_rm_idre_golfbana.jpg

9:e juli. RM på Idre golfbana. Jag avvaktar efter sista boll. Klipper tees och får vackert vänta för att inte störa. Vi tog bort fem tallar i den vänstra kanten av hål tolv i början av säsongen förresten. De hade växt sig för stora och skymde fairway.

infor_maiden.jpg

13:e juli. Gemensam lunch på Kungsholmen innan vi drar ut till Friends arena för Iron Maiden.

plugg_hal10_idre_golfbana.jpg18:e juli. Jobb igen. Här syns det tydligt att det kan vara olika gräs på olika delar av green. Jag "hålade om" på 10:ans green och fotade resultatet när jag satte i den nya pluggen i det gamla hålet.

smultron.jpg19:e juli. Första röda bäret i Mias odling. Varmt och fint så det mesta växer bra om man vattnar. Ärtor, rädisor, dill, persilja, morötter, rödbetor, jordärtskocka, pepparrot och lite annat finns i lådorna kring huset.

lingon_barar_idre.jpg20:e juli. Det blir bra med bär detta år. Otroliga mängder hjortron ute på myrarna och det ser ut att bli bra med lingon och blåbär också.

fiskespon.jpg

21:a juli. Ägnat mycket tid åt fiske denna sommar med det är hittills bara 1:a juni som levererat för min egen del.

jobbet_traktor.jpg

23:e juli. Varmt och gött att jobba denna sommar. Skönt att slippa regnställ på jobbet. Det har varit nödvändigt var och varannan dag de fyra senaste regnsomrarna.

minislatter_idre.jpg

23:e juli. Jag brukar slå av ett litet område här hemma med lie varje sommar. Ganska trevlig sysselsättning faktiskt.

varmt_juli2013_idre.jpg

26:e juli. Varmt som sagt, 29 grader i skuggan.

Tillbaka till toppen

Infoo.se - Den officiella svenska webbkatalogen
Den officiella svenska webbkatalogen