Välkommen till Idre, Särna, Grövelsjön!

Hem Info Fiske Sommar Vinter Dagboken Fjällvandra

Matfiske 2013 06 01 - 06 02

Direkt efter jobbet och inhandlande av planteringsjord till den nybyggda odlingslådan hemma hade jag planerat att fiska. "Hemligtjärn" lockade. Den har gett fint resultat förut, dock inte i någon större utsträckning när jag varit där ensam.

När jag kom hem med jord hojtade min morbror som bor granne att det fanns fika. Jag tackade ja och blev sittande där en timme innan det bar iväg mot Hemligtjärn. Vi hade lite på skoj kommit överens om att jag skulle hålla  med fisk till morgondagens  middag. Jag såg fram mot en ljum och fin kväll i det fina vädret. Jag packade med lite gott fika och drog iväg.

Det började regna direkt när jag var framme vid dagens/kvällens fiskevatten.

Vacker öring från Idre

Efter nästan tre timmar i regn var inte humöret på topp längre och jag funderade på att ge upp. Men när jag ändå var där så kunde jag väl stanna ett tag till... Då nappade det rejält. En stridbar och vacker fisk landades efter några minuters fight. Jag trixade fram telefonen i blötvädret och tog en bild. Nu var jag nöjd, jag packade ihop och vandrade hemåt.

salt.jpg

Jag fick en liten fin förpackning havssalt när jag var på mässa i Oslo i januari. Den hade jag sparat till sådana här tillfällen. Efter rensning och vägning, (1470 gram), så saltade jag fisken och lade den i kylen inför morgondagens fiskmiddag hos morbror.

saltad_idreoring_500.jpg

Fräsch och fin efter en natt i kylskåp. Dags att bära över den till "kocken"

hugo_skoljer_oring_500.jpg

Snabb sköljning av firren innan det blev dags för grytan.

gradde_till_romgrot_500.jpg

Till fin fisk när det ska vara finmidddag i Idre så kokas "römgröt" som vi kallar den. Vispgrädde får sjuda en stund innan den reds till gröt med en smula vetemjöl. Helt obegripligt för den som inte provat! Gott blev det denna gång också.

Tillbaka till toppen

Infoo.se - Den officiella svenska webbkatalogen
Den officiella svenska webbkatalogen