Välkommen till Idre, Särna, Grövelsjön!

Hem Info Sommar Vinter Dagboken Fjällvandra Fiske

Golfbanearbete Örebro City Golf & Country Club, Mosjöbanan.

infotavla-mosjo.jpgAv lite olika anledningar blev det jobb i Örebro denna sommar. Det var tänkt att jag skulle jobba på Gustavsvik men jag hann bara till Mora på min väg mot Örebro i slutet av maj innan chefen ringde och talade om att han ville att jag skulle jobba på Mosjö istället. Jag tog en titt runt klubbhuset när jag passerade på min väg mot Odensbacken, där jag skulle bo juni, juli, augusti.

bollplockning-mosjo.jpg

Första dagen. Lite allmän introduktion och en första titt på banan. På eftermiddagen blev det bollplockning på Rangen en stund. Helt inkapslad bil till skydd mot golfbollar.

tee-10.jpg

Första riktiga klippjobbet. Teeklippning. Lite blandat runda och fyrkantiga tees. Det här är vit tee på hål 10.

fairwayklippning.jpg

Fairwayklippning diagonalt över ordinarie lines för att motverka "liggräs".

kratta-hogkant.jpg

Bunkrar krattade jag då och då. Två gånger i veckan var väl annars ungefär standard vad gällde bunkerkrattning på Mosjö. Det görs med maskin och sedan krattar man manuellt runt kanter och där maskinen inte kommer åt. Den här krattan ställde sig på högkant när jag kastade ur den ur bunkern. Det har jag inte lyckats med varken förr eller senare.

grastrimning.jpg

Trimning av gräs längs dammkanter, runt träd, skyltar och bunkrar fyllde ut arbetstiden en del dagar när gräsklippningen var klar.

jag-mosjo.jpg

Hjälm är obligatoriskt ute på banan av säkerhetsskäl. Golfbollar är hårda. Nedfällbara skyddsglasögon fungerar bra som skydd vid grästrimning.

Fortsättning ...

Tillbaka till toppen>>